Menu

Coaching

Coaching

Als privé- of werkomstandigheden een (grote) verandering van je vragen, kan coaching een goed middel zijn om te zorgen dat jouw potentieel benut wordt.

Door middel van individuele gesprekken en/of training helpt coaching jou om (nieuwe) uitdagende doelen te vinden en de weg erheen in kaart te brengen. Je zult de benodigde vaardigheden leren en wordt aangemoedigd daadwerkelijk jouw doelen te bereiken.

Counseling

Als je een probleem hebt, waarmee je niet terecht kunt of wilt bij de mensen in jouw eigen omgeving, dan kan er door effectieve en gestructureerde gesprekken een uitweg gevonden worden. Als objectieve buitenstaander kan ik jou helpen jouw problemen in het juiste perspectief te zien en ze op te lossen.

In deze individuele begeleiding wordt jouw zelfredzaamheid gestimuleerd, waarmee je weer richting kunt geven aan jouw eigen leven. Jij staat centraal en wordt vooral gezien als mens (niet al patiënt) met jouw eigen unieke menselijke gevoelens, waarden, normen, wensen en mogelijkheden.

Coaching en counseling

Bij coaching gaat het vaak om meer praktische zaken, zoals studie, werk, carrière, management, reorganisatie en projecten. Bij counseling ligt de nadruk iets meer op het emotionele vlak en kan gedacht worden aan hulp bij stress, relatieproblemen, het vinden van een levensdoel, verwerking van verlies, eenzaamheid, ondersteuning bij (psychische) ziekte en bijvoorbeeld bij vage lichamelijke of geestelijke klachten.

Jij maakt jouw behoefte(n) kenbaar en in overleg wordt bepaald waar de nadruk in de begeleiding komt te liggen.