Menu

Clichés

Als de vakantie achter de rug is, denk ik terug aan de dagen net voor de vakantie. Want mijn laatste werkdag voor mijn vakantie sloot ik af met een crematie van een cliënt wiens proces ik gedurende drie jaar mocht volgen. 43 jaar, gelukkig getrouwd, 2 mooie dochters en getroffen door de akelige ziekte dementie. Toen ik daar zat, realiseerde ik mij dat vele clichés op waarheid berusten: ‘Pluk de dag’, ‘Gezondheid is belangrijker dan geld’ en ‘In moeilijke tijden leer je je echte vrienden kennen’.

Een zware last en een toekomst zonder perspectief werden draaglijk door de steun en hulp van vrienden en familie. Door de mooie momenten van humor en gezelligheid werden zijn lijden en het lijden van zijn gezin verlicht.

We hebben te ‘nemen’ en te accepteren wat op ons pad komt. Als we ons er tegen verzetten, voegen we negatieve energie toe. Zo zag ik dat berusting, acceptatie, familie en echte vrienden helpen om een zwaar proces door te komen.

Met dit inzicht ging ik de vakantie in en ben ik weer gestart na mijn vakantie. Ik pluk de dag, koester en verzorg mijn gezondheid en besteed extra aandacht aan mijn gezin, familie en vrienden. Ik kijk dan ook vol energie en inspiratie uit naar de komende periode waarin er weer allerlei leuke activiteiten op de agenda staan. Ik ont-moet jou graag (weer) in mijn praktijk in Harreveld.