Menu

Basiscursus

Leren mediteren …. door het te proberen! 

Ben je op zoek naar meer rust, ontspanning en wil je meer tijd voor jezelf? Overweeg dan eens of een meditatietraining iets voor jou zou kunnen zijn. Even niets moeten, tot rust komen en jezelf naar het hier en nu brengen.

Mediteren is een vorm van ontspanning, waarbij jij jouw bewustzijn of bewust ‘zijn’ kunt vergroten.

Uitgangspunten van deze basiscursus meditatie zijn:

  • Meer ontspanning en rust in jouw leven zorgen voor balans en evenwicht, waardoor jouw gezondheid en welbevinden verbeteren.
  • Kunnen genieten van mediteren ziet er voor iedereen anders uit. De één vindt het prettig om voor zichzelf een plek te maken waar hij of zij regelmatig tijd doorbrengt, terwijl de ander de voorkeur heeft om het op korte momenten toe te passen.
  • Je wordt je bewust van de verschillende mogelijkheden c.q. meditatietechnieken die voor jou werken en van thema’s die hierbij een rol spelen.

Als je vraag is of mediteren iets voor jou zou kunnen zijn, dan vormt deze cursus een mooie opstap.  Laagdrempelig, met eenvoud en humor worden ademhaling, aandacht, verbeelding, stilte, lichaam en zintuigen gebruikt om tot ontspanning en bewust’zijn’ te komen.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur, één keer per twee weken. Start nieuwe groepen in januari, april en september. Zie voor aanvullende informatie vervolgcursus “Mmm….mediteren”.
Ook met een eigen groepje mensen is het mogelijk je op te geven voor deze cursus of voor een cursus op maat.

Wil je het eens uitproberen? Of kan je niet alle data?
Het is ook mogelijk om één les of om een aantal lessen te volgen. Geef je dan per mail of app op, dan verrekenen we de lessen achteraf. (zie hiervoor tarieven)