Menu

Bedrijven

Stress reduceren met aandacht en mediteren 

Mediteren is een krachtig middel om helderheid, rust en creativiteit te bereiken. Het is de zachte kant van het ’weten’, tegenover de harde kant van de kennis.

Steeds meer topsporters, politici en managers komen erachter: het maakt niet uit wat je doet, je boekt betere resultaten als je mediteert. Wilt u uw werknemers nog beter laten functioneren en tegelijkertijd een optimale balans vinden tussen gezondheid, welzijn en prestatie dan kunnen de technieken van meditatie veel voor uw bedrijf betekenen!

Wetenschappelijk gezien heerst er overeenstemming dat het beoefenen van ontspannings-technieken stressreacties doorbreekt en helpt te neutraliseren. Meditatie gaat echter verder dan de meeste ontspanningstechnieken;

  • Meer focus: Meditatie traint uw medewerkers ook in vaardigheden als oplettendheid, zelfbewustzijn en concentratie.
  • Meer alert: Het doel van meditatie is ook om helder, wakker en alert van geest te zijn. Oplettendheid leert uw medewerkers minder routinematig te werken en situaties helder in te schatten.
  • Meer zelfkennis: Meditatie leert uw medewerkers beter naar hun lichaam en geest te luisteren, zodat zij gemakkelijker stress zullen herkennen, voorkomen en verminderen.
  • Meer toepasbaar: Meditatie is overal toepasbaar en de technieken kunnen zelfs tijdens de werkzaamheden toegepast worden.
  • Meer gezondheid: Meditatie geeft meer energie, een sterker immuunsysteem en een lagere bloeddruk, cholesterol, spierspanning en hartslag.
  • Meer voordelen: Tot slot, blijkt uit onderzoek dat veel van de positieve effecten van meditatie vaak voor een deel overslaan op de niet-mediterende collega’s.
    (Met dank aan ABC van meditatie.)

Overweegt u een meditatietraining in uw organisatie, of heeft u interesse in een meditatiebreak? Neem contact op voor een passend aanbod binnen uw organisatie.