Menu

Scholen

Door mediteren beter presteren

Mediteren is een goede methode om (jonge) kinderen en adolescenten te helpen zich beter te concentreren en hun aandacht vast te houden. Meditatieoefeningen voor bewuste aandacht verbeteren de concentratie, terwijl het ontwikkelen van concentratie bewuste aandacht bevordert. Beide hebben een positieve invloed op het geheugen, omdat kinderen zich gebeurtenissen of lesstof waar ze met heel hun aandacht bij waren veel beter kunnen herinneren.

Meer aandacht leidt tot effectiever leren!

Zelfkennis en zelfacceptatie

Meditatie biedt zelfs heel jonge kinderen macht over hun denken en hun emoties, niet door een onderdrukkende zelfbeheersing, maar door meer zelfkennis en zelfacceptatie. Zelfkennis is net zo belangrijk als rekenen, lezen, wiskunde of Nederlands. Door kinderen te leren regelmatig momenten van rust en bezinning in te lassen, krijgen ze meer inzicht in de eigen gevoelswereld. Zo helpt het hen om afstand te nemen van de externe druk. Meditatie kan tevens ingezet worden om leerlingen met spanningsklachten en concentratieproblemen te ondersteunen.

De meditatietraining is afgestemd op de leeftijdsfase van de kinderen of adolescenten wat betreft tijdsduur, uitleg en inhoud van de meditaties. In ieder leeftijdsfase spelen andere factoren een rol.

Overweegt u een meditatietraining op uw school voor kinderen of leerkrachten?
Neem contact op voor een passend aanbod binnen uw organisatie.